8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου 

                             με Λυκειακές τάξεις


Στα πλαίσια του μαθήματος PROJECT της Γ' Γυμνασίου, οι μαθητές με την επίβλεψη της καθηγήτριας Κας Αυγερινού δημιούργησαν ένα βίντεο με αντικείμενο το θέμα της ερευνητικής εργασίας που είναι η "Αειφορία". Για να δείτε το συγκεκριμένο βίντεο παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ!!!

Η Ερευνητική Εργασία (project) αποτελεί μια διακριτή ενότητα του Προγράμματος Σπουδών για την  Α΄ και την Β΄ τάξη του Λυκείου. 

Κατά την έναρξη του σχολικού έτους ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας ενέκρινε σε ειδική συνεδρίαση τα προτεινόμενα θέματα, τα οποία έρχονται να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και ενεργό συμμετοχή των μαθητών σε διαδικασίες διερευνητικής μάθησης, αξιοποιώντας (αλλά και υπερβαίνοντας πολύ συχνά) περιεχόμενο, εννοιολογικά σχήματα και  μεθοδολογικές προσεγγίσεις διαφορετικών μαθημάτων. Οι μαθητές, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, βιβλιογραφικές πηγές, ερωτηματολόγια (που διαμορφώνουν οι ίδιοι) ή άλλες πηγές, λειτουργούν ως πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παράγουν νέα γνώση καθώς μελετούν κάποιο θέμα. Παράλληλα αναπτύσσουν δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας, αναγνώρισης και σεβασμού του διαφορετικού, ανάληψης πρωτοβουλιών αλλά και ευθυνών σε ένα ομαδοσυνεργατικό μαθησιακό περιβάλλον.

Στο σχολείο μας υλοποιούνται έξι (6) ερευνητικές εργασίες (projects), τρεις (3) στην Α΄ Λυκείου και τρείς (3) στη Β΄ Λυκείου. Στον ακόλουθο πίνακα εμφανίζονται τα θέματα και ορισμένα δείγματα των εργασιών των μαθητικών ομάδων.

Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ

Η τηλεόραση και πως επηρεάζει τη ζωή μας (pdf, ppt)

Η εφηβεία μας: προβλήματα και προβληματισμοί

Ο εθελοντισμός στην Ελλάδα και σε Παγκόσμιο επίπεδο (pdf)

Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Ελιά - Ελαιόλαδο - Μεσογειακή Διατροφή (pdf, pptx)

Ο κινηματογράφος ως αφήγηση ζωής (pdf)

Παραδοσιακά τοπικά στοιχεία και οικονομία: συνυπάρχει ο τουρισμός και η παράδοση; (pptx)

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων

Οκτώβριος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ερευνητικές εργασίες

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 10 επισκέπτες και κανένα μέλος